Geupload bestand

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Het zijn de helden zonder cape; de mensen op wie je altijd rekenen kan: het is de vrijwilliger! In Deventer wordt vrijwillligerswerk ondersteund door de Gemeente. Bijvoorbeeld door de basisbanen; speciaal op maat gemaakte banen voor mensen die het op de gewone arbeidsmarkt niet redden. Bij deze betaalde basisbanen worden maatschappelijke taken uitgevoerd en zo leiden deze banen tot kansen om bij te dragen in de samenleving. 

In de stad zijn ruim 40.000 Deventenaren vrijwillig actief. Zij zetten zich belangeloos is voor anderen en geven aandacht aan hen die het nodig hebben. Neem bijvoorbeeld de vrijwilligers in de VVV winkel; zij zijn de gastvrouwen en -heren van de stad en zij ontvangen alle bezoekers met een lach op hun gezicht. 

Maar ook sportclubs kunnen niet bestaan zonder inzet van mensen, Sportbedrijf Deventer ondersteunt sportverenigingen en de gemeente bij de werving van vrijwilligers voor hockey-, voetbal-, volleybal of ijsclubs in Deventer.

Deventer Doet verzamelt het grote aanbod aan vrijwilligerswerk en als je wil, is er genoeg te doen op dit vlak: van (taal-, zwem- of auto-)maatjes tot medewerker tijdens evenementen en van je handen uitsteken in de natuur tot deelnemen aan bestuurwerk.

"Waarom moeilijk doen, als het samen kan?" En samen maken we een mooier Deventer.

…in de Spotlight!

Beter met je Buren

“Een goede buur is beter dan een verre vriend.” Beter met je Buren helpt mensen in Deventer om met elkaar in contact te komen en iets voor elkaar te betekenen. Met elkaar maken we Deventer een fijne plek om te wonen en doen we mooie dingen voor en met elkaar. Dat is het doel van Beter met je Buren. Kijk hier wat jij kan doen voor een beter Deventer.