Geupload bestand

Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn

Deventer is een stad met een dorps karakter; vele inwoners kennen elkaar en kijken naar elkaar om. Dit noemen ze in het Sallands ook wel: Noaberschap; elkaar desgewenst met raad en daad bij staan. Typisch Sallands en dat zie je ook terug aan het aantal bedrijven dat zich richt op het verlenen van zorg. 

Zit zorgen voor iemand in je bloed? Dan biedt Deventer vele mogelijkheden. De grootste werkgever op het gebied van zorg in Deventer is het Deventer Ziekenhuis. Omdat het Deventer Ziekenhuis een opleidingsziekenhuis is, zijn werken en leren hier mooi te combineren. Dit kan in de vorm van co-schappen maar ook in de vorm van bijvoorbeeld een stage. Meer op zoek naar een bijbaan? Dan biedt Deventer ook mogelijkheden in deze sector voor jou! Neem bijvoorbeeld Humanitas een Woon- en Zorgcentrum met een oog voor hun bewoners én voor jou. Interesse in de geestelijke gezondheiszorg? Dan kun je in Deventer terecht bij Dimence. Dé plek waar geestelijke gezondheidszorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening wordt geboden.

In de maatschappelijke sector is Tactus een grote speler in Deventer. Een bedrijf dat hulp biedt bij verslavingsproblemen en deze behandelt. Niet alleen Tactus, maar ook Raster maakt graag het verschil. Zij werken vanuit Welzijn en Kinderopvang aan sterke buurten voor jong en oud. 

Dus ben jij iemand die dag in en dag uit klaarstaat voor anderen? Dan zou een baan in de zorg in Deventer jou op het lijf geschreven kunnen zijn. 

…in de Spotlight!

Deventer Ziekenhuis

Susan werkt al 13 jaar in het Deventer Ziekenhuis. Ze begon haar carrière in de zorg als verzorgende IG bij een verzorgingstehuis met demente ouderen. Susan: ‘Na vijf jaar kende ik het wel een beetje en was ik nieuwsgierig naar het werken in een ziekenhuis. Acute zorg, geen dag hetzelfde en veel contact met patiënten en artsen.’

Lees het hele verhaal op: www.dz.nl

 

Panton - ontwerpers voor de zorg

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de gezondheidzorg. Als patiënt, als mantelzorger of als zorgprofessional. Dit brengt vaak een situatie waar je geconfronteerd wordt met beperking van jezelf of van anderen. Panton wil mensen de hulpmiddelen in handen geven om de uitdagingen in hun eigen of andermans gezondheid te overwinnen. Dat doen zij door met het team van ontwerpers, producten en diensten te ontwikkelen die helpen gezond te worden of te blijven!

 

Raster Welzijn

Bij Raster sta je, als medewerker, op één. Bij Raster zijn Welzijn en Kinderopvang (Sam&ko) verbonden. Die verbinding biedt perspectieven voor inwoners én je loopbaan. Zij zijn er voor jong en oud. Zo werkt Raster al meer dan dertig jaar elke dag aan sterke buurten, krachtige gemeenschappen en het mooist mogelijke Deventer. Zoals buurtsportwerker Deniz Kalay het verwoordt: ”We zijn met z’n allen actief in de wijk. Hebben een groot netwerk van bewoners en partnerorganisaties. Zo maken we direct het verschil. Niet door af te wachten, maar door te doen!”