Geupload bestand

Techniek

Techniek

Technisch gezien is je loopbaan beginnen in Deventer een top idee, want de sector is ontzettend breed en heeft veel te bieden! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij installatiebedrijven of bedrijven die gespecialiseerd zijn in development. Dit maakt dat er in Deventer een ruime keus is voor zowel praktisch als theoretisch geschoolden.

In hartje centrum vind je Assendorp, een echt familiebedrijf dat stamt uit 1879. Al ruim 140 jaar speelt het bedrijf een rol in de stad zelf, maar ook in omstreken. Werkzaamheden variëren van het aanbrengen van verlichting (in de lokale kaasboer: Kaashandel de Brink) tot het plaatsen van warmtepompen bij particulieren. Maar niet alleen binnen wordt geïnstalleerd. Ook buiten werken professionals aan mooie projecten. Zo wordt in Deventer bijvoorbeeld veel gesport en een leuke funfact is dat veel verlichting bij onze sportbedrijven ook door een echt Deventers bedrijf wordt geleverd: Sportverlichting.com. Hoe leuk is het als je kunt sporten op het veld dat je zelf hebt helpen verlichten?

…in de Spotlight!

Technicampus

Als het aan Jan Jansen ligt beseffen veel meer mensen hoe waardevol werken in de techniek is voor onze maatschappij. “In de bouw werk je letterlijk aan een duurzame toekomst en daarnaast draag je bij aan het persoonlijke geluk van veel mensen.”

Waarom jij in de techniek wilt werken? Salaris tijdens je opleiding, kleinschalig onderwijs en gegarandeerd een baan na je opleiding. 

 

Kuster Installatietechniek

Wie denkt dat eigenaar Maikel Kuster het vervelend vindt wanneer hij in de nacht wakker wordt gebeld voor een storing heeft het mis. De eigenaar van Kuster Installatietechniek is dan direct klaar wakker. “Iemand die je ’s nachts om hulp vraagt, belt natuurlijk niet zomaar. Die heeft echt een probleem. Het is mijn vak om dat op te lossen en als dat lukt geeft het een voldaan gevoel.” Er zijn maar weinig installateurs in de regio die, zoals zij, een 24-uurs-service bieden voor álle diensten.