Geupload bestand

Creatieve en culturele sector

Creatieve en culturele sector

In Deventer is er geen gebrek aan creatieve beroepen, je vindt ze zelfs in overvloed. In de stad, buiten de stad, maar bovenal in het Havenkwartier. In dit gebied hangt de authentieke 'alles is mogelijk' sfeer. Een echte hotspot onder creatievelingen. Zo vind je hier de Spacecowboys, die verschillende sculptures ontwierpen voor de stad. Deze vind je bijvoorbeeld terug bij Betti, een horecagelegenheid met een prachtige binnentuin, of aan het water waar de VisMan aan de IJssel staat.

Zelf creatief aan de slag? Denk eens aan een baan bij Vibe. Hier bedenken ze strakke concepten en sicke designs voor bedrijven. Graag mooie films monteren? Dat kan bij een bedrijf zoals de Rocketboys. De heren zijn werkzaam voor verschillende opdrachtgevers, waaronder ook de Gemeente Deventer. In de video die ze voor hen maakten zie je hoe het is om voor de Gemeente te werken. Daar staan ook vaak vacatures open, die met smart wachten op invulling! 

Theater, musea, muziek, dans en film kleuren de wereld. Cultuur ligt nauw aan het hart van mensen. Het is natuurlijk ook hartstikke tof om deel uit te maken van een show, wanneer je werkt bij de bruisende Deventer Schouwburg. Of neem je liever je positie in bij een museum als EICAS de enige plek rondom Nul- en ZERO kunst in Nederland.

Geïnteresseerd in één van deze uitdagende beroepen? Dan voel je je tot een baan bij één van deze Deventer bedrijven vast geroepen!

…in de Spotlight!

MIMIK

MIMIK is film, theater, café en veel meer dan dat. Het is cultureel uitgaan! Een keurmerk met de garantie dat je geraakt wordt in je hart. Zij willen bezoekers verbinden, uit hun bubbel verleiden en iets meegeven dat van waarde is. MIMIK is er voor iedereen die interesse heeft in cultuur, in de ander en in bijzondere ervaringen. Dus neem eens een kijkje in de agenda en het ruime aanbod van MIMIK.

 

BSR Agency

"Van een lege koelkast naar wereldwijd succes". In 2010 staarde Dillion naar een lege koelkast in een gedeeld appartementje in de binnenstad. Hij woonde destijds samen met vriend en compagnon Rickert Hardon. Ze hadden hun banen opgezegd en gingen focussen op het starten van een internationaal fotopersbureau. Tien jaar en een trip naar America later en BSR Agency is uitgegroeid tot markleider in Nederland op het gebied van fotopers.