Geupload bestand

Agrifood

Agrifood

Smaken de woorden: landbouw, akkerbouw, veehouderij, voedingsindustrie en tuinbouw voor jou naar meer? Verdiep je dan eens in de agrarische sector van Deventer! De stad Deventer ligt in een groene omgeving, omringd door de dorpskernen Lettele, Schalkhaar, Bathmen, Diepenveen en Okkenbroek. Niet gek dus dat Deventer al in 2011 verkozen is tot groenste stad van Europa. In deze 'groene' omgeving vind je vele boeren bedrijven en tevens bedrijven die gespecialiseerd zijn in voedsel en landbouw.

Bijvoorbeeld Cargill, een bedrijf dat landbouwbedrijven laat groeien door financiële en industriële kennis in te zetten. Of ForFarmers, een total feed business. Het bedrijf levert niet alleen voer, maar wil graag boerenbedrijven helpen ontwikkelen op een gezonde manier. Evenals Trouw Nutrition. Hier worden veevoederadditieven, premixen, mineralen en voeders voor jonge dieren geproduceerd. Diergezondheid staat hier voorop.

Waar diergezondheid ook hoog in het vaandel staat is bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. Zij werken al meer dan 100 jaar aan de gezondheid van het dier, de dierhouder en de samenleving. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Er zijn meer dan 500 mensen werkzaam bij het bedrijf en wie weet is hier ook een plekje voor jou beschikbaar. Dus ben jij resultaatgericht, slagvaardig en in staat om met anderen doelen te realiseren? Bekijk dan de vacatures.

…in de Spotlight!

Melk & Noot

"Melk & Noot brengt duurzaam 'boeren' naar Deventer". Rick en Arjuna Huis in 't Veld zijn met het idee om duurzame voeding te produceren voor Deventer en omstreken aan de slag gegaan. De melkbrouwerij is de pionier "Naast onze 45 MRIJ-koeien, de paar kippen en biggen willen we meer verschillende dieren op een natuurlijke manier houden", vertelt Rick. Zo willen Rick en Arjuna geleidelijk uitbereiden om zo steeds meer mensen in Deventer en omsteken te voorzien van duurzame lokale voeding.

 

Agriprogress

Agriprogress staat voor resultaat in de praktijk” aldus oprichter Pieter Helfferich. Agriprogress is een onafhankelijk business development agency en werkt nauw samen met en in een flexibele schil van specialisten. Het zijn denkers en doeners, praktijkmensen die je helpen bij plannenmakerij en project voorbereiding maar deze ook realiseren. “Wereldwijd 10 miljard monden duurzaam voeden is de grote uitdaging!”