Geupload bestand

Onderwijs

Je bent nooit uitgeleerd; dat is een feit. Maar of je dat in de praktijk doet of middels het volgen van theoretische lessen: dat bepaal jij!

Zo kan je een deeltijdstudie in Deventer volgen, namelijk bij Saxion. Dit kan in de vorm van een Bachelor, Master, post-HBO of een cursus. Het smakenpallet waarin je bij Saxion verder kunt studeren is heel breed. Wil je doorstuderen of je laten omscholen in de economische, of educatieve sector, of juist in de sectoren zorg/welzijn en techniek/ICT? Alles kan!

Niet alleen via het HBO, maar ook via het MBO kun je een deeltijd studie volgen. Dit wordt dan een BBL-opleiding genoemd en op het gebied van beroepsonderwijs is Aventus de school waar jij het maakt! Je volgt theorielessen aan het Aventus en kan tevens een leeromgeving in de stad vinden om je verder te ontwikkelen. Vind je passende opleiding via de website van het Aventus.

Een andere aanbieder op het gebied van beroepsonderwijs is het Zone college in Deventer. Hier is er veel aandacht voor gezond en veilig leven en voedsel, duurzaamheid, de natuur en haar groene omgeving. Studenten worden dan ook opgeleid met deze kennis. Kennis over een groene, gezonde toekomst.

Wil je niet een gehele opleiding volgen, maar wil je bijvoorbeeld graag aanmelden voor een vervolgopleiding waar je een bepaald vak voor nodig hebt? Dan kan je op de VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs) dit vak volgen. De VAVO op het Aventus is kleinschalig, waardoor er veel tijd is voor persoonlijke aandacht. Er heerst een volwassen sfeer hier en er wordt zelfstandigheid van je verwacht. Maar, niet alleen volwassenen, ook jongeren zijn hier welkom om vakken te behalen of naar een hoger niveau te tillen, ongeacht of je MAVO, HAVO of VWO wil doen. Welke restricties hieraan verbonden zijn, kan je lezen op hun website.

 

…in de Spotlight!

Aventus

Soms lukt het niet om werk te vinden in je oude beroep of wil je graag iets anders doen in een nieuwe omgeving. Je ziet wel andere leuke banen, maar door onvoldoende of een niet aansluitende opleiding kom je daarvoor niet in aanmerking. Dan is de combinatie van leren en werken misschien iets voor jou. Door een leerbaan leer je een bepaald beroep in de praktijk, waardoor je meer kansen krijgt op de arbeidsmarkt. Bekijk het brede aanbod hier.

 

Saxion

Jij zet een volgende stap. Jouw ambitie, jouw leven, jouw toekomst. Vorm je toekomst bij Saxion! Kies bijvoorbeeld voor korte modulen die stapelbaar zijn tot een hbo-diploma, voor cursussen, post-hbo's of een complete Associate degree, bachelor- of masteropleiding. Deeltijd studeren brengt allerlei uitdagingen met zich mee, maar daar laat jij je niet door leiden. Jij ziet het grotere geheel en durft te kiezen voor jouw toekomst!